ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Да опазим децата на пътя

Директорът на училището г-жа Николова откри събитието и обясни пред учениците, че всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия загиват и биват тежко ранени деца, младежи, зрели и възрастни хора. Разказа за огромните човешките страдания, които понасят жертвите на пътнотранспортни произшествия и техните семейства.

"Безопасността на пътя е споделена отговорност. Нека на 11 ноември тази година отдадем нашата дълбока почит към жертвите при пътнотранспортни произшествия, а ние да сме по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или на пешеходната пътека. И най-важното – да бъдем непримирими към нарушителите на пътя.

На този ден да изразим нашата дълбока почит към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за любовта между хората, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. Нека всички заедно – институции, организации и участници в движението, в името на живота, да дадем своя принос за безопасността и за намаляване броя на пострадалите в движението по пътищата."

Тази година по наша покана присъстваха г-н Слави Кръстев- председател на СБА гр. София, един от организаторите на състезанието "Младежта за приложно колоездене" и г-н Любомир Лазаров - председател на СБА, които изнесоха презентация на учениците от 5-7 клас  за безопасността им на улицата под мотото "Да  опазим децата на пътя".

 

Галерия снимки