ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Ден на християнското семейство

По повод деня на християнското семейство учениците от ЦОУД 3б-4б клас решиха да споделят един свой учебен час със своите най-близки хора- техните  семейства. Урокът бе посветен на тях, на добротата, на добрите постъпки и на забравените някъде в някой прашен ъгъл спомени, защото за децата семейството е безкрайна обич, грижа, всеотдайност, прошка. Семейството за тях е святост. Учениците рецитираха и прочетоха силни слова, а песните им просълзиха част от гостите. Накрая всяко семейство изработи свое родословно дърво.

„ В ценностната система на българина семейството е заемало и заема главно място. Няма път, който да не започва от къщата, казват мъдреците. Пак от нея започва и пътят към църквата и вярата. Сред нас има семейства, които изповядват и други религии, но това не ни пречи да бъдем приятели и всички еднакво да почитаме семейството. Нека този празник бъде благослов за всеки дом.“ - каза тяхната учителка Милена Николова.

С пожелание за топло огнище, хубави чувства, много любов и разбирателство с най- близките хора завърши празникът оставил трайна следа в сърцата на всички.

Галерия снимки