ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Достойно представяне и трето място за учениците от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в проведения областен етап от националното състезание по БДП- 2021 година в Етрополе

На 15.05.2021 г. в СУ „Христо Ясенов" - град Етрополе  се проведе Националното състезание по безопасност на движението по пътищата (БДП)- областен кръг.

Отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Ботевград след оспорвана битка се класира на трето място. Поздравления за учениците и   техния преподавател г-жа Даниела Бориславова, която неуморно ги готвеше и насърчаваше.

Националното състезание по БДП се организира и провежда в изпълнението на държавната политика по БДП, насочена към насърчаване на учащите се към безопасно и културно поведение на пътя и е включено в календара на МОН  за ученическите олимпиади, националните състезания и  националните състезания по професии през учебната 2020/2021 година.

Основна цел на състезанието е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците за спазването на правила и  формирането на култура за безопасно поведение на пътя.

В състезанието участваха училищни отбори от средни и основни училища от областта.

Общинският кръг на Национално състезание по БДП се проведе съгласно приетия от МОН регламент в две части: писмен тест и практически тест, съставени от национална комисия по БДП.

 

Галерия снимки