ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Национална седмица на четенето

В Националната седмица на четенето в училището бяха проведени редица мероприятия.  Учениците от 1а клас  проведоха състезание по краснопис. Гостуваха им приказни герои от 5а клас. Учениците слушаха с интерес и отговаряха на въпросите им. Четвъртокласниците от 4а клас им разказаха поучителни народни приказки. В групата на ЦДО с преподавател Цветелина Тончева се проведе интересна инициатива “Баба приказки разказва.“

Гост на учениците бе г-жа Генчева баба на Виктор Кралев. По много забавен начин  тя разказа  за ползата от четенето на книги. Прочете им приказка и с нейна помощ, те извлякоха поука за доброто. Подари на класа интересна книга с приказки. Вълнуващата среща завърши с рецитирането  на стихотворението“ Аз съм българче“ от ученици.

 Гости на учениците от 1б клас бяха  техните каки и батковци от 4б клас. Те им прочетоха няколко приказки „Дядовата ръкавичка“ , „Работна мецана“ и „Вълкът и седемте козлета“, обсъдиха героите в приказките и извлякоха поуките от тях. Показаха им колко е нужно  четенето на книги. Малките първокласници изказаха своето мнение за отличните четци.

За всеки първокласник бяха подготвени стихове за книгата.

Второкласниците и третокласниците се включиха в маратон на четенето, направиха изложба на тема “В приказния свят“. Четвъртокласниците участваха в състезание по краснопис и представиха своята любима книга.

Прогимназиален етап в часа на класа  проведоха верижно четене на разкази от български автори. В 5а клас се проведоха състезания за най-добър четец и четливо писане на текст под диктовка. В  шестите и седмите класове учениците представиха презентации за живота и творчеството на Иван Вазов и Елин Пелин.