ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

НП „Иновации в действие“

ОУ“ Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Ботевград съвместно с  Второ основно училище“ Христо Смирненски“ гр. Берковица проведе поредна мобилност по НП „Иновации в действие“. Последният етап на този проект се осъществи чрез представен от г-жа Мадлена Алексиева урок по литература на тема: “Груповата учебна дейност в часа по БЕЛ-ефективен метод за разкриване на авторовите внушения в творбата „На прощаване в 1868 г“.

Гости на събитието бяха учители  и директори от други училища в гр.Берковица и експерти от РУО Монтана.

Присъстващите бяха посрещнати с музикални поздрави - весел танц, изигран от състава на г-жа Нина Сашова, който повдигна настроението ни, а пианистката Зорница Денкова изпълни фоайето на училището с нежна и сантиментална мелодия.

Работната програма продължи с открит урок в 7.клас, в който чрез използване на различни видове групови задачи учениците анализираха,  синтезираха, дискутираха и обобщаваха усвоените знания върху творбата “На прощаване в 1868 г“.

На финала на урока седмокласниците трогнаха гостите с рецитал на Ботевото стихотворение, което накара г-жа Алексиева да сподели:“ Въздействието на поезията върху всеки човек е различно, но щом учениците ми успяха чрез словото да развълнуват хората, значи трудът ни си заслужава .“

Обмяната на добри практики продължи с фрагменти от уроци по ИТ, ЧП и математика с ученици от 3.а клас на тема " Хайде да играем по групи".

Демонстрираха се три групови дейности. Единна групова работа по ИТ- разпознаване компоненти на компютърната система. Вътрешнодиференцирана задача по математика, в която чрез аритметични действия се построи пъзел, изобразяващ символа на град Берковица- Часовниковата кула. След като изгледаха видеоклип с кадри от приказката " Пепеляшка", третокласниците определиха с диференцирана групова работа телата от природата и тела, изработени от човека. В урока се използваха интерактивни пъзели и ребуси, с които IT Знайковците и Многознайковците пожелаха ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ на всички гости.

Госпожа Геновева Йотова сподели своя иновативна педагогическа технология за повишаване на активността  на учениците в  условия на съвременна информационно-технологична среда.

Галерия снимки