ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

НП „Иновации в действие“

На 21 и 22 юни ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ беше домакин на среща за обмяна на добри практики по НП „Иновации в действие”. Гостуваха учители и ученици от училищата партньори по проекта: ОУ „Валери Петров“ – град Плевен, НУ „Христо Ботев“ – град Плевен.  

Домакин на срещата беше Исторически музей Ботевград. Гостите бяха посрещнати с музикален поздрав от вокалната група и мажоретния състав на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Началото бе поставено със забавно състезание „Аз обичам България“ с приложение на дигитални технологии. Учениците от IIIа клас провериха знанията си в първи кръг на състезанието: „На училище“. Отборите откриваха 9-буквени думи, като отговаряха на въпроси, свързани с родината и училището. Гостуващите учители и ученици от ОУ „Валери Петров“ – Плевен, се  включиха в забавния втори кръг: „Буквички родни, познати“. Те разпознаха със завързани очи букви и образуваха с тях думи. В последния кръг учениците провериха знанията си за миналото на нашата родина и важни личности в историята ни.

Добри практики представиха учители от училищата партньори по проекта.

В края на работната среща участниците в срещата се разходиха из залите на музея и се запознаха с историята, традициите и настоящето на Ботевград.

Галерия снимки