ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Открит урок „Часът на еколога”представи клуб "Млад еколог-химик" в ОУ"Св.Св.Кирил и Методий"

За поредна година ОУ”Св. Св. Кирил и Методий” - Ботевград отбелязва Международния ден на Земята. Днес събитието събра десетки ученици, за да станат съпричастни на открит урок, на тема „Часът на еколога”.

„Важен приоритет е изграждане на екологична култура и отношение у подрастващото поколение”. Това каза в началото на изявата преподавателят по химия и биология в учебното заведение - Христо Петков, който е и микробиолог по контрол на храните. 

По повод инициативата гости бяха представители на Община Ботевград - Николета Иванова – Началник „Хуманитарни и социални дейности”, Ева Нишева - Главен експерт по опазване околната среда и Саня Илиева – Главен експерт „Образование”. 

Водещите Бояна Борисова и Иван Стаменовски припомниха, че Международният ден на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души по света. За първи път денят се отбелязва на 22 април 1970 година в САЩ и Канада. Целта на открития урок бе учениците, влизайки в ролите на еколози и защитници на животните, да покажат колко важна е грижата за природата. 
Откритият урок бе изнесен от клуб „Млад еколог-химик”, в който участват 25 ученици от различни възрастови групи, от 5, 6 и 7 класове. 
Клубът поддържа на училищно ниво сайт , в който се публикуват всички теми, разработени в часовете по екология.
По време на изявата учениците влезнаха в ролята на разнородни експерти. Те показаха пред гостите и своите връстници, как би изглеждала една различна, бъдеща млада община.Източник: balkanec.bg

 

 

Галерия снимки