ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

ОУ „Св. св. Кирил и Методий” организира благотворителен базар. Средствата от него са за болно дете

В ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Ботевград се проведе благотворителен коледен базар на картички, сувенири, лакомства и други изделия – дело на учениците и техните родители. Продажбите се извършваха от ученици. В рамките на два дни - времето, в което се състоя инициативата, те успяха да съберат 970 лева. Сумата бе предназначена за лечението на 3-годишната Йоанка, в подкрепа на която наскоро се състоя благотворителен концерт. Родителите са изразили своята най-дълбока признателност и искрена благодарност, но са отказали предложената помощ, тъй като са събрали необходимите средства, за да продължи лечението на тяхната дъщеря. Това съобщи директорът на училището Нина Дюлгерска. 

 

Решението на организаторите на благотворителния базар, ръководството и учителите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” е 150 лева от сумата да бъдат предоставени за подпомагане на ученик от същото училище, чийто баща е починал. Останалата част от събраните средства ще бъде дарена на 7-годишния Янис Зеринов от Ботевград, който е с диагноза ДЦП. Момчето се нуждае от различни индивидуални терапии за стимулиране на сензо-интегративното развитие, вербалната и невербална комуникация, когнитивните му способности и слуховата му преработка. Различните терапии се комбинират в 60 минутни сесии, които се провеждат по установен седмичен график. Тъй като се касае за продължителен курс, в който общият брой на предвидените терапевтични сесии е 50, като всяка се заплаща по 20 лв. – 1000 лв. Също така е получено становище от специалист, че би могло състоянието на детето да се повлияе с вливане на стволови клетки. За целта е необходима голяма сума, която е непосилна за семейството.

Източник:http://botevgrad.com/news/71946/OU-Sv-sv-Kiril-i-Metodiy-organizira-blagotvoritelen-bazar-Sredstvata-ot-nego-sa-za-bolno-dete/

Галерия снимки