ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Първият учебен звънец удари за учениците от ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" гр. Ботевград

С  много настроение, вълнение, музика и слънце започна първият учебен ден в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Приветствени слова към гостите, учителите, родителите и учениците, отправи директорът Даниела Николова: 

„По традиция за българските деца началото на новата учебна година е на 15 септември. Тази година първият учебен ден-17 септември съвпада и с голям християнски празник- Вяра, Надежда и Любов. Надеждата е един вечен стремеж на човека към по-добро, а всички ние желаем за децата си най-доброто. Да започнем новото начало с вяра- вяра в силата на знанието, вяра в нашите учители, вяра в подкрепата на нашите родители, вяра в собствените сили и способности. Да започнем с нагласата и желанието да работим с много любов, за да вървим заедно по нелекия път на знанието, което е предпоставка за добър старт към един стойностен и успешен живот. 

Здравей, училище, в празничния септемврийски ден, събрал многоцветието и аромата на прекрасните есенни цветя, усмивките и веселия глъч на нашите деца. Отново се връщаме при теб училище, отново на двора ни посрещат с усмивка, любов и надежда нашите учители. Училище, ти си милият спомен от детството, скътан до най-вярното приятелство и най-святата любов. Училище, ти си част от живота ни и част от живота на нашите деца, затова нямаме право да бъдем безразлични към тревогите и болките ти, защото ти си нашата съвест и наш дълг и отговорност пред бъдещето. Здравей, училище и поклон пред святата ти мисия”.

По думите на директора на училището Даниела Николова, първият учебен ден е особено емоционален за най-малките- първокласниците. „Те ще прекрачат за първи път с притеснение и вълнение училищния праг. За първи път ще чуят и училищния звънец. Не по-малки са притесненията и на техните родители за отговорностите, пред които се изправят”, каза Николова. И поздрави родителите с първия учебен ден на децата им. 

„Нека децата ни да растат и живеят спокойни, обичани и обичащи и щастливи. Мили първокласници, учете се, бъдете старателни и прилежни, трудете се, защото само чрез знания и умения ще постигате мечтите си”, каза в заключение Николова.

Поздрав към присъстващите отправи и Христо Андреев, старши експерт от РУО-София област, който пожела здраве и много успех през новата учебна година на всички учители и ученици. Той призова учениците да вървят смело и решително напред. „Искайте и постигайте, защото можете. Не се страхувайте от трудностите, а ги побеждавайте. Мили първокласници, всички вие, които за първи път прекрачвате прага на храма, наречен училище, протегнете ръка и я подайте с доверие на своите първи учители. Пожелавам ви безброй щастливи училищни мигове, много здраве, самочувствие и успех в обучението”, а към учителите г-н Андреев се обърна с думите:

„Уважаеми училите, днешният ден ми дава повод да засвидетелствам огромното си уважение към всички вас, хората, които с нестихващ ентусиазъм, себеотдаване и търпение, възпитавате децата на България. Продължавайте занапред все така неуморно да създавате, да пазите и да изграждате богатството на българското училище”, пожела в заключение Христо Андреев.

Празничната програма продължи с песни, стихотворения и танци на възпитаниците на училището.

Източник: balkanec.bg