ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Състезание по английски език “Spelling Bee”

На 27.02.2017 г. в училище  се проведе състезание по английски език  “Spelling Bee”.

„Spelling вее“ е състезание, в което състезателите спелуват, т.е произнасят, различни думи буква по буква. Думите за състезанията се подбират от предварително обявен списък с 500 думи. Ако състезателят спелува думата правилно, той преминава в следващия кръг, където се състезава с останалите участници. Ако спелуването е неправилно, състезателят отпада. Spelling вее е състезание с елиминиране и последният останал състезател се обявява за победител.

Победителят в училищното състезание и неговият подгласник се класират за регионалните състезания и подготвят допълнителни 200 думи. Най-добрите трима от регионалните кръгове се класират за финала в София и подготвят още 100 думи.

В състезанието взеха участие 30 ученика на възраст между 8 и 14 години от 3-ти до 7-ми клас.  Диктор беше г-жа Валя Завялова -  директор на Фондация „Корпус за образование и развитие“, организатор на събитието.

На първо място се класира  Силвия Докова от 7 б клас, а второто място зае Рая Томова от 7  а клас. Двете ще имат възможността да участват в следващия кръг от състезанието, който ще се проведе в София. Всички получиха грамоти и награди, а  двете победителки получиха и почетни знаци.

Галерия снимки