ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Световен Ден за противопоставяне на училищния тормоз

            Днес,28.02.2018г., учениците и учителите от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-гр. Б-д заедно казаха „Не на насилието и тормоза в училище“ .

           Гости на събитието бяха членовете на Обществения съвет.Те станаха свидетели на един своеобразен празник на Добротата.

          Тържеството започна с кръшно хоро в изпълнение на момичета от пети  и шести клас.

          Водещите изразиха мнението на връстниците си, че те са колкото различни, толкова и еднакви в мислите, чувствата, в дръзките си мечти. Те са от едно поколение. Всички искат да се учат в спокойно и мирно училище, в което всеки се чувства значим и желан.

          На сцената дебютираха малките актьори от клуб „Художествено слово“ с ръководител Ил. Първанова. Те показаха как зайчето с различни уши всъщност е единствено, неповторимо и много красиво.

         Училищният хор изпълни две емблематични песни - „Надежда“ и „Приятелство“, а малките танцьорки се раздадоха на сцената и взривиха публиката.

        Накрая водещите припомниха тайната на лисицата от романа „Малкият принц“ – „Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите“.Нека помним, че „Добротата ще спаси света“.Да се усмихваме често и по повече. Усмивката не струва нищо, но дава много.

        Тържеството завърши с великолепното изпълнение на песента „Нека има светлина“, в което второкласниците вложиха цялото си сърце и душа.

        Организаторите и участниците се надяват, че посланията на днешния ден ще се превърнат в наше ежедневие, наша същност.

Защото какво му трябва на човек ?!

Здраве, спокойствие, приятели добри

и тогава щастливи ще са наште дни.

 

Галерия снимки