ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Учениците от клуб „Бизнес училище“ по проект “ Твоят час“ се срещнаха с нобелов лауреат

Учениците от клуб „Бизнес училище“ по проект “ Твоят час“  с ръководител г-жа Геновева Йотова,  присъстваха на среща с проф. Дан Шехтман, който говори за важността на обучението по предприемачество, наука, развиване на критичното и аналитичното мислене.
Нобеловият лауреат с награда за химия и радетел на обучението по технологично предприемачество проф. Дан Шехтман гостува  в JA Стартъп Хамбар в София тех парк по инициатива на JA България и Посолството на Израел у нас, в рамките на участието на професора в Софийския фестивал на науката.  Проф. Шехтман и съпругата му, Ципора Шехтман, също университетски преподавател и професор по педагогика, изнесоха вдъхновяваща лекция за ролята на обучението по предприемачество, иновации и наука от най-ранна възраст.
Заместник-посланикът на Израел у нас, г-жа Иман Амаша, поздрави гостите и участниците в дискусията и сподели, че самата тя се чувства в компанията на двамата професори изключително вдъхновена и готова във всеки момент да си запише посланията и мъдрите думи, които споделят.  
Изпълнителният директор на JA Милена Стойчева поздрави участниците в лекцията и очерта множеството паралели между програмите на Джуниър Ачийвмънт и каузата на проф. Шехтман – обучението по предприемачество да достига до всички млади хора по света от най-ранна възраст. 
През 2011 г. Шехтман получи Нобеловата награда като признание за откриването по време на работата му за американския университет "Джонс Хопкинс" на новата научна област - изучаването на т.нар. квазипериодични кристали. Нобелистът е член на няколко национални академии и почетен доктор на няколко университета по света.
Източник: http://www.jabulgaria.org/article/news/jabalgariia_sreshtna_uchiteli_s_nobelist

Галерия снимки