ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

В ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" в Ботевград се проведе първият концерт от международния детски фестивал- "Единството е сила"

В истински празник с много песни,танци и детски смях се превърна днешният първи концерт от международния детски фестивал „Единството е сила“, който се проведе в двора на ОУ “Св.Св.Кирил и Методий“ в гр.Ботевград.


В празничната програма взеха участие музикантите от младежкият духов оркестър-Ботевград, малките мажоретки от ДГ „Кокиче“, детски хор „Бонка Големанова“ с ръководител Боряна Нешкова, мажоретен състав към НЧ „Христо Ботев 1884“ с ръководители Иванка Христова и Стела Бенчева, малките танцьори от училищния танцов състав ръководени от Радослав Цветанов и танцьорите към НЧ „Христо Ботев 1884“с ръководител Стоян Стоянов. Гостите имаха възможност да се насладят на песните „Всичката гора мамо“ и „Леле Яне“ изпълнени от Петя Димитрова. Специални гости на празничното събитие бяха талантите от танцов състав „Мэрцишор” - град Бесарабяска, Република Молдова. Те изпълниха характерни молдовски народни танци.


Организатори на фестивала са Община Ботевград и НЧ „Христо Ботев 1884“, чиято идея е форумът да стане ежегоден и да дава поле за изява на детските таланти в областта на изкуствата от различни страни.


На 1-ви юни от 17:30 часа на пл. „Саранск“ Ботевград ще се проведе грандиозен концерт под надслов „Единството е сила“.Източник: balkanec.bg

Галерия снимки