ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Момичетата на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с успешно представяне на Ученическите игри

В Габрово завърши финалният турнир по баскетбол в рамките на Ученическите игри за момичета от 5 до 7 клас. За първи път в своята история се класира и отборът на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Той попадна в по-силната група, която бе и с повече отбори от другата. Воденият от преподавателката Даниела Бориславова тим бе в група с 5 отбора, докато в другата бяха 4.

Неприятна въртележка в предварителната група, свързана и със съмнения за липса на феърплей, остави момичетата на училището от Ботевград извън финалната четворка на турнира. Те бяха победили с 2 точки отбора на  от Вълчидол, област Варна, но загубиха от Силистра с разлика от 8 точки. В последвалия мач между Вълчидол и Силистра обаче   Вълчидол спечели с 13 точки - точно толкова, колкото бяха необходими и двата тима да се класират за финалната четворка. А отборът на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" остана на третото място в групата с еднакъв актив от 3 победи и 1 загуба.

Въпреки сълзите на момичетата от Ботевград от така скроената схема, те заслужават аплодисменти за тяхното представяне в дебюта им на финали на Ученически игри. В последната си среща те разгромиха Асеновград и заеха пето място в крайното класиране.

 

Галерия снимки