ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Национален ученически конкурс „Посланици на здравето“

Учениците от 2.Б и 3.В клас с четири награди от Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“.

Министерството на здравеопазването за 15-ти пореден път отличи победителите в конкурса „Посланици на здравето”.

Инициативата „Посланици на здравето” поощрява творчеството на учениците от 1 до 12 клас и затова резултатите винаги са  вдъхновяващи и мотивиращи.

И тази година участваха училища от цяла България. Над 3800 „посланици на здравето” създадоха и реализираха 4️1 проекта под ръководството на  3️60 учители.

Конкурсът "Посланици на здравето" се организира с партньорството на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и  спорта, Министерство на околната среда и водите, Министерство на културата, Държавна агенция за закрила на детето , Национален център по обществено здраве и анализи/ NCPHA, World Health Organization Country Office in Bulgaria , Български младежки Червен кръст - София област. Министър Хинков и представителите на всички институции номинираха и наградиха отличилите се посланици.

ОУ “Св.Св.Кирил и Методий“- гр. Ботевград и проектът на учениците от 2.“б“  и 3.“в“ клас, с ръководители г-жа Нина Дюлгерска ,г-жа Милена Николова и г-жа Петя Христова , са сред победителите. Те са класирани на първите призови места :

1-во място от Министерството на здравеопазването

2-ро място от Министерството на културата

2-ро място от Държавна агенция за закрила на детето

3-то място от Министерството на образованието и науката

Галерия снимки