ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Отборът на ОУ „Св. Св Кирил и Методий“ се класира на първо място в областния кръг на викторината „Да запазим децата на пътя“

Областният етап на Националната ученическа викторина по безопасност на движението – „Да запазим децата на пътя“ 2023, се проведе днес във физкултурния салон на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Ботевград. В надпреварата участие взеха три отбора: Първо ОУ „Васил Левски“ - Костинброд, СУ „Христо Ботев“ - Драгоман и ОУ „Св. Св Кирил и Методий“ - Ботевград. Те бяха съставени от по четирима състезатели. Съгласно регламента, викторината се проведе в три кръга:

 

1-ви кръг – отборно решаване на листовки;

 

2-ри кръг – викторина;

 

3-ти кръг – БЧК, подреждане на 4 пъзела - пътни знаци и практическа задача – установяване на повреди на велосипед.

 

За верността на отговорите следеше жури в състав: Любомир Лазаров - председател на СБА Ботевград и БЧК Ботевград, Саня Илиева - главен експерт „Образование“ в Община Ботевград, Ани Спасова - старши експерт по физическо възпитание и спорт, отдел "Организационно-методическа дейност и контрол", Регионално управление на образованието - София област и Светослав Кръстев - председател на Националното движение по приложно колоездене „Младежи за безопасност на движението“ към СБА.

 

След оспорвана надпревара, в която участниците демонстрираха своите знания, отборът на ОУ „Св. Св Кирил и Методий“ събра повече точки и се класира на първо място. Той ще представи община Ботевград на националния етап, който ще се проведе през месец май отново в Ботевград.

 

Двата отбора получиха грамоти и медали, както и подаръци от Община Ботевград.

Галерия снимки