ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Световна седмица на парите 2017 - представителна изява по проект "Твоят час"

Тази година Световната седмица на парите се провежда от 27 март до 2 април. Тема на инициативата е: „Учи. Спестявай. Печели.“ Третокласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Ботевград, се включиха с открит урок, в който показаха своята финансова грамотност, усвоена в занятията по проект „Твоят час“. Събитието е част от Световната седмица на парите 27 март – 02 април 2017 г. (Global Money Week), която се организира от Child & Youth Finance International в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Джуниър Ачийвмънт България за втора година се включва в инициативата със своите партньорски училища в страната. Малките финансисти проследиха историята на парите, решаваха казуси, свързани със спестяването и направиха първите си стъпки като счетоводители. За награда получиха магнити, създадени по техен проект.

 

 

 

Учи: Образованието на децата и младежите за техните социални и икономически права и отговорности е ключово за създаването на поколение от знаещи и можещи хора, които могат да вземат разумни решения за своето бъдеще.

Спестявай: Важно е децата и младежите да започнат да създават навици за разумно спестяване от най-ранна възраст, за да изградят ключови умения за управление на финансите през целия си живот.

Печели: Изграждането на практически житейски умения и обучението по предприемачество помага на децата и младежите в избора и подготовката за бъдещата им кариера и намирането на работа или създаването на собствен бизнес. 

Галерия снимки