ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

„ Майчице свята...”

            На 06.03.2023г. учениците от 6Б клас под ръководството на госпожа Ил. Първанова проведоха втората инициатива, свързана с проекта „Родителят- активен участник в училищния живот” на тема

Майчице свята ...”.

            Забързаното, задъхано ежедневие, светът на технологиите и ред други причини поизместват емоциите и топлото, естествено човешко общуване. Затова избрахме да поздравим майките по случай техния празник 8-ми март.

            Едва ли е достатъчен един ден в годината, за да изразим уважение и любов към някого, а още повече, ако този човек е твоята майка. И нищо, че порастваме – майката си остава майка за цял живот, а ние цял живот за нея сме си деца.

            По словесните описания на учениците, които бяха доста колоритни и изчерпателни, всяка майка безпогрешно се разпозна.

            Учениците изнесоха кратка литературно-музикална програма, а песента изпълниха толкова прочувствено, че просълзиха и умилиха присъстващите.

            Шестокласниците бяха изработили с много любов и старание картички с мили пожелания, които подариха на майките си заедно с грамота за „СУПЕР МАМА”.  

 

Не ти желая да си светлина.

   Не ти желая да си нежно цвете.

   Достатъчно е все да си ЖЕНА,

   а тя е обобщение на двете!”

 

            Искрено се надяваме майките да са се почувствали специални, единствени и неповторими, а децата по-често да ги радват със своите успехи.

           

 

Галерия снимки