ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Национален конкурс „Петдесетница – съшествието на Светия Животворящ Дух” – 2024

                Националният конкурс „ПЕТДЕСЕТНИЦА – съшествието на Светия и Животворящ Дух” – 2024 е посветен на православния християнски празник Петдесетница и се провежда с благословението на НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ НЕОФИТ и СВ. СИНОД на Българската православна църква-Българска патриаршия.

        Организира се под ръководството на Ловчански митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел, от неговия екип при СВ. СИНОД на БПЦ-БП.

На 19 май, по решение на Св. Синод на БПЦ-БП в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий” се проведе 11-то награждаване във финала на Националния синодален конкурс.

           Децата бяха наградени от Ловчанския митрополит Гавриил и от Константийския епископ Михаил с грамоти, прекрасни предметни награди, духовна литература и ваучъри. Сред книжните подаръци бе и сборникът, в който са публикувани част от наградените лауреатски творби от конкурсното издание`2023.

               Епископ Михаил връчи и много сертификати на ненаградени участници в конкурса, което им донесе радост и поощрение.

Нашите участнички  - Дария Илиева и Христина Николова  от 7а клас, се състезаваха в ІІІ-та възрастова група / 5.-7. клас/ , Раздел III:

ФОТОГРАФИЯ  И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ с авторски презентации. Въпреки сериозната конкуренция ,

Христина Николова беше удостоена с поощрителна награда! Дария Илиева получи сертификат за участие!

        

 Автор: Културно-просветен отдел при  Св. Синод на БПЦ