ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Национална програма „Иновации в действие“ 2021-2022 учебна година

Екип от ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ – Ботевград, бе гост на мобилност за сътрудничество и обмяна на добри практики по Национална програма „Иновации в действие“ 2021-2022 учебна година в Средно училище „Петко Рачов Славейков“ гр. Кърджали. Гости в мобилността бяха учители и ученици от  23 Средно училище „Фредерик Жолио Кюри“ (иновативно училище) и 109 Основно училище „Христо Смирненски“ (неиновативно училище) от София.

На 26.04.2022 г. училището-домакин ни посрещна с изпълнение на мажоретния състав и вокалната група при училището. Запознахме се с материално-техническата база и педагогическия колектив. Обсъдихме иновациите като основа за повишаване на мотивацията на учениците за участие в учебния процес. Представиха се училището-домакин и училищата-гости. Интересна информация за работата на Ученическия парламент представи неговият председател.

Гостоприемните домакини бяха подготвили посещение на язовир Кърджали и коктейл на кораб „Емона“.

На 27.04.2022 г. иновативен урок в начален етап по БЕЛ и ИКТ  в 1. клас представи Екатерина Бакърджиева. Премина при изключителен интерес и активно участие на учениците, с интересни занимателни игри. В прогимназиален етап наблюдавахме иновативен интердисциплинарен урок в 5. – 6. клас по БЕЛ и математика, представен от  Радиана Христова и Ерай Салиф в СТЕМ центъра.

Посещението на археологическия комплекс „Перперикон“ беше с професионална екскурзоводска беседа на археолога Георги Кючуков.

На 28.04.2022 г. наблюдавахме иновативен урок в начален етап във 2. клас при г-жа Николина Андонова в СТЕМ центъра. Учениците демонстрираха високо ниво на усвоени компетентности по БЕЛ. Представяне на Школа „ИстОрика“ беше в актовата зала. В чудесния свят на историята ни пренесоха запомнящи се презентации и филми, създадени от възпитаниците на Димитър Димов.

Галерия снимки