ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" гр. Ботевград

Успешна учебна година!

Медиите за нас!

С 321 ученика стартира новата учебна 2016/2017 година в ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” Ботевград. Техният брой е с 23 повече от миналата година. Училището е открито през 2007 г с 42 ученика. В него тази година са се записали 46.
3 413 е общият брой на учениците в община Ботевград, от тях 352 са първокласници.
 
 „Всяка нова учебна година е ново начало за нас, която ние посрещаме с особено вълнение, с желание за работа за постигане на нови успехи в овладяване на знания”. С тези думи директорът Даниела Николова започна празничното си обръщение към своите възпитаници, техните родители и преподавателите. Под думите й изискванията към българския учител стават все по-големи, увеличават се задълженията и отговорностите. Целта е ясна и точна – повишаване качеството на българското образование. „Трудностите и предизвикателствата са почти ежедневие, но колективът на ОУ”Св.Св. Кирил и Методий” работят професионалисти с педагогически опит, които са отворени към иновации в образованието, стараят се учениците им да постигат много добри и отлични резултати”, подчерта Николова. За отговорния и всеотдаен труд тя благодари на своите колеги, които определи като хората, издигнали имиджа и авторитета на училището. Директорът изказа благодарност и към родителите, за това, че са се доверили на учебното заведение и са поверили децата си в ръцете на преподавателите в ОУ”Св.Св. Кирил и Методий”Ботевград. „Отговорността за грижата на децата ни е обща”, заяви Николова. Под думите й през настоящата учебна година родителите все по-често ще бъдат включвани в училищни съвети и инициативи. Към най-малките ученици, първокласниците, тя се обърна с думите „Днес вие сте несигурни, но след време ще разберете, че училището ще отвори пред вас много врати, които водят към голямата и важна клика на живота – науката. Образованието е единствения верен и правилен път”, каза в заключение директорът.
 
Гости на тържественото откриване на първия учебен ден бяха Атанаска Велева – специалист по физическо възпитание в Регионалния инспекторат-София област и Николай Николов, юрист-консулт в Община Ботевград.
Поздравителни адреси до учебното заведение бяха изпратили Милена Дамянова от комисията по наука и образование към Народното събрание, Росица Иванова- Областен управител на Софийска област, Христо Андреев- Началник на Регионалния инспекторат, от кмета на общината Иван Гавалюгов, фирма”Даникар” и книжарница „Мечо Пух”.

Източник: balkanec.bg